Tips voor online daten: Hoe u met succes online date

Online dating: tips voor succes

Ook al voelt het alsof online dating vooral over geluk gaat, academici bestuderen het al een tijdje. Sterker nog, hoe langer online daten blijft evolueren, hoe meer informatie er te bekijken is.

Van de romantische partnerschappen die tussen 2007 en 2009 in de Verenigde Staten werden gevormd, ontmoette 21% van de heteroseksuele stellen en 61% van de koppels van hetzelfde geslacht online, volgens een onderzoek van Stanford-sociologieprofessor Michael J Rosenfeld. In een recent onderzoek ontdekte Rosenfeld dat 39% van de heteroseksuele stellen elkaar online ontmoette.

Hoewel dit je het gevoel kan geven dat je online datinggewoonten te zien zijn, kan het feit dat ze worden bestudeerd echt heel nuttig zijn. Een studie uit 2018 van de Universiteit van Michigan vond bijvoorbeeld dat de beste manier om een succesvol gesprek te beginnen, simpelweg ‘hey’ is.

Online daten: tips voor profielfoto’s

Een van de meest zenuwslopende delen van online dating (afgezien van letterlijk de hele ervaring) is het selecteren van de foto’s die je op je profiel gaat gebruiken. Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden, dus het is een behoorlijk belangrijk onderdeel van het maken van een goede eerste indruk. Dus welke foto plaats je op datingsites als Badoo en Parship? Ga je met iets dat je avontuurlijke kant laat zien? Moet u een momentopname van uw hond toevoegen? Welke foto laat de wereld zien dat je een leuke, interessante persoon bent?

Zoosk raadt aan om je natuurlijke glimlach te laten zien, onder verwijzing naar een onderzoek uit 2014 waaruit bleek dat mensen zich aangetrokken voelen tot een echte show van parelwitte blanken. Uit diezelfde studie bleek dat mensen de voorkeur geven aan een foto als het onderwerp hun hoofd een beetje kantelt, en als je een vrouw bent die een man zoekt, zorg er dan voor dat je de kleur rood ergens in je foto opneemt.

Als je echt niet kunt beslissen welke foto je moet kiezen, wees dan niet bang om wat hulp van buitenaf te vragen. Een recentere studie wees uit dat mensen de neiging hebben om minder gunstige foto’s van zichzelf te kiezen in vergelijking met anderen te laten kiezen, dus ga je gang en vraag je vrienden om je te helpen!

Zorg er ten slotte voor dat niet al je foto’s groepsfoto’s zijn – potentiĆ«le matches kunnen niet uitzoeken welke jij bent!

Online dating: goede gespreksaanzetten

Het is bekend dat openingsregels het potentieel voor een date maken of breken. De verkeerde indruk kan alle hoop op een date uitwissen, terwijl de juiste toon je een date kan bezorgen met iemand die misschien je levenspartner blijkt te zijn.