Tips die nieuwe chauffeurs moeten leren kennen

Dus je bent geslaagd voor je theorie-examen, je oogtest gedaan en alle documenten verzameld die nodig zijn om je voorlopige rijbewijs te halen. De volgende stap op je lijst is om met je rijlessen te beginnen en je voor te bereiden op je volledige rijbewijs. In Ierland moet je 12 lessen volgen met een door EDI goedgekeurde rij-instructeur voordat je je volledige test kunt afleggen.

1. Laat uw testboek over de chauffeurstheorie nog niet vallen

Een veel voorkomende misvatting is dat als je eenmaal bent geslaagd voor je theorie-examen, je het boek of de informatie niet meer nodig hebt. Tijdens uw volledige licentietest kan uw examinator u echter vragen stellen over de verkeersregels, zoals “wat betekent dat verkeersbord?” etc. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de kennis en informatie van de auto theorie niet alleen voor de test is, maar ook nodig is voor het dagelijkse rijden. Als u uw theorie nog niet heeft behaald, dan kunt u online de CBR theorie oefenvragen en gevaarherkenning vragen oefenen en doornemen.

2. Geef jezelf een voorsprong

Het is de moeite waard om de basisprincipes van autorijden te kennen voor je eerste les. Ga op de passagiersstoel zitten terwijl een vriend of familielid rijdt en let goed op hun techniek. Stel vragen en bekijk de belangrijkste onderdelen van de auto. Als u uw weg in een voertuig kent voordat u met uw lessen begint, kan het gemakkelijker worden om te begrijpen wanneer uw instructeur uitlegt hoe u een auto moet besturen.

3. Pas je spiegels aan

Uw spiegels moeten worden aangepast aan uw gezichtsveld elke keer dat u in uw auto stapt, vooral als u uw auto deelt met een andere bestuurder. U zou uw volledige achterruit in de achteruitkijkspiegel moeten kunnen zien en uw zijspiegels moeten correct zijn geplaatst voor blinde vlekken. Idealiter zou uw eigen auto niet in uw zijspiegels moeten staan, dit geeft u een beter zicht op auto’s die van achteren naderen.

4. Weet hoe u een band moet vervangen

Weten hoe u een band moet verwisselen, is cruciaal als u alleen rijdt, er zal niet altijd iemand zijn om u te helpen. Zorg dat u altijd een reservewiel volgens de norm in uw auto heeft en weet hoe u dit moet gebruiken. Vraag iemand die je kan laten zien hoe het moet, of bekijk online een tutorial.

5. Blijf eerst bij bekende, gemakkelijkere routes

Kies aan het begin van uw autorit een route die u prettig vindt en houd u er een paar weken aan. Gebruik deze route om enkele van de moeilijkere delen van het rijden te oefenen, zoals 3-punts bochten, achteruitrijden en heuvelopstarts. Parken en bedrijventerreinen zijn hiervoor meestal redelijk goed. Als je klaar bent om door te gaan naar een andere route, kijk dan uit voor degenen met rotondes en andere aspecten om aan te werken.