Hoe kunnen we er voor zorgen dat studenten gemakkelijk en zonder gedoe leningen kunnen afsluiten voor hun studies

Je hebt hard gewerkt. Je studeerde ‘s avonds laat en bracht uren door in de bibliotheek om onderzoek te doen. Je deed een aantal slopende examens. Nu ben je eindelijk klaar met de universiteit en in de arbeidswereld. Alles gaat geweldig, maar je maandelijkse studiefinanciering is gigantisch! Het bespaart op je entertainmentbudget. Je kunt je niet eens veroorloven om uit eten te gaan of een reisje te maken. Je weet zeker dat je niet kunt besparen op een aanbetaling voor een huis, en je gooit nog steeds je geld weg met het huren van dat kleine appartement. Wat kun je doen? Er moet een manier zijn om je situatie te verbeteren. Geld lenen via Spaarbuidel.nl kan een oplossing zijn, maar wat kun je nog meer?
  • Er is misschien een manier om het te verbeteren. Je kunt misschien elke maand een aanzienlijk deel van je hard verdiende loon sparen door je studieleningen te consolideren. Maar misschien is dit niet de juiste keuze voor jou. “Geweldig!”, zeg je, “Ik kan echt een manier gebruiken om elke maand wat geld te besparen.” Maar als je net als de meeste mensen bent, weet je weinig over het consolideren van een lening, student of anderszins.

Er zijn behoorlijk veel studentenlening consolidaties mogelijk

Studentenlening consolidatie is een beetje anders dan het consolideren van uw hoge rente credit card of auto leningen. Je hoeft geen huis of ander onroerend goed te bezitten om als onderpand te gebruiken voor één ding. Je studieleningen zijn anders dan de meeste andere leningen, ze worden gegarandeerd door de federale overheid. Er zijn twee hoofdtypen van studentenleningen.
In één programma, het Federal Family Education Loan Program (FELP), ontvangen studenten geld via gegarandeerde bankleningen. Dit studentenkredietprogramma bestaat al sinds de jaren zestig en veel studenten hebben er gebruik van gemaakt om hun opleiding te financieren. Met FELP leningen zijn de kredietverstrekkers banken of andere financiële instellingen, die geld lenen aan de student. Deze instellingen profiteren van de rente op de lening, terwijl ze tegelijkertijd beschermd zijn tegen het in gebreke blijven van de lening door een federale overheidsgarantie.
  • Bij een nieuwer programma, het Federal Direct Loan Program van 1993, wordt het geld rechtstreeks aan de student uitgeleend via de federale overheid. Dit is meer betaalbaar voor de belastingbetaler, omdat de federale overheid de rente int en gebruikt om het leningsprogramma te ondersteunen. De leningen worden daadwerkelijk verstrekt aan studenten door verschillende bedrijven onder direct overheidscontract.

Er zijn behoorlijk veel verschillende leningen en rentetarieven

De rentetarieven voor beide soorten leningen liggen vast en de individuele school beslist welk type programma, FELP of Fixed, ze zullen aanbieden. De FELP is meer gebruikelijk, omdat het mogelijk maakt om meer diensten rechtstreeks door de uitleeninstelling te verstrekken om studenten te helpen met hun leningen.
  • Er zijn mogelijke veranderingen in het brouwen. Rep. George Miller, D-Calif, gaf de GAO opdracht om te onderzoeken hoe de federale overheid geld kan besparen in het studentenkredietprogramma. Het GAO-rapport gaf aan dat de overheid aanzienlijk geld kon besparen, mogelijk wel $3B per jaar, door uitsluitend gebruik te maken van het Directe studentenkredietprogramma.