Hoe kun je vloeren egaliseren zonder allerlei moeilijk gedoe? Lees het direct door in deze handige gids op het internet

Bent u van plan een nieuwe tegelvloer te plaatsen? Dan is het belangrijk om deze zo vlak mogelijk te maken door gebruik te maken van mogelijkheden rondom vloer egaliseren. Tegelvloeren zien er prachtig uit. Aan de andere kant kan een slordige klus er uiteindelijk verschrikkelijk uitzien en veel meer werk voor u creëren. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten, die meer dan het dubbele zullen bedragen als je het uiteindelijk opnieuw moet doen.
  • Ten eerste moet u ervoor zorgen dat uw vloer het gewicht van de tegels die op de vloer liggen kan nemen. Betonnen vloeren hebben meer kans om stevig te zijn, waardoor ze ideaal zijn. U moet echter nog steeds controleren of de vloer waterpas is. We raden een zelfnivellerend beton aan om een perfecte egalisatievloer te krijgen.
  • Voordat u begint met uw vloeregalisatieproject is het belangrijk dat u de juiste gereedschappen, materialen en technieken tot uw beschikking heeft. Zorg ervoor dat u het volgende hebt voordat u met dit project begint:

Vloer egalisatie middel

  1. Een Nylon koord van vier voet hoogte
  2. Een troffel
  3. Een boor- en mengbak
  4. Een vijfgallige emmer

Stap 1

Identificeer de hoge en lage punten met behulp van een niveau. Teken de lage punten af met een potlood door er brede cirkels omheen te tekenen. Tip! Bekijk eerst de kosten egaliseren vloer om een goede berekening te maken van de potentiële kosten.

Stap 2

Meng wat vloeregalisatiemiddel in de emmer (volgens de instructies van het egalisatiemiddel). Meestal gaat het om een emmer die gevuld wordt met twee centimeter water. Vervolgens giet u er voldoende egalisatiemiddel in om het te bedekken. Vervolgens mengt u de egalisatievloeistof met het water tot u een consistente textuur heeft. De gebruiksaanwijzing van de egalisatiemiddel vertelt u de water/poeder-verhouding. Vergeet niet dat uw klimaat kan veranderen hoe goed uw egalisatiemiddel zich mengt. Het kan zijn dat u aanpassingen moet doen.

Stap 3

Blijf egalisatiemiddel en water toevoegen tot je een volle liter mengsel hebt. Het mengsel moet de consistentie van de dunne soep hebben.

Stap 4

Giet uw gemengde egalisatiemiddel over de eerder gemarkeerde lage punten. Werk altijd vanuit de hoek, het verst van de deur. Geef het de tijd om zich te settelen en te egaliseren voordat u meer giet. Gebruik uw troffel om de plekken waar de egaliseerder niet vlakker wordt, af te vlakken.