Directe stappen als u een creditcard met een hoge rente heeft

Volgens ValuePenguin.com was de gemiddelde creditcardrente eind 2015 13,66%. Het type creditcard dat u heeft en de voordelen, bepalen echter hoe hoog deze is. Uit de gegevens bleek dat cashback-creditcards de hoogste rentetarieven hebben met 20,9%. Het wordt gevolgd door studentencreditcards met 19,8% en vervolgens door een reisbeloningskaart met 15,99%. De creditcard met de laagste rente is zakelijke creditcard met 15,37%.

Natuurlijk kunnen deze tarieven omhoog of omlaag gaan – afhankelijk van wat de markt laat zien. Maar voordat deze rentetarieven stijgen of dalen, moet u beginnen met uw zet. Er zijn 3 eenvoudige stappen die u moet nemen als u zich realiseert dat uw creditcardrente al te hoog is.

Stap 1: stop met het gebruik van uw kaarten.

Zodra u zich realiseert dat de rente op uw creditcard al te hoog is, moet u deze niet meer gebruiken. Maak je geen zorgen – dit is slechts tijdelijk. U kunt uw kaart nog steeds gebruiken, maar u moet er eerst voor zorgen dat u eerst iets aan de rente doet. Totdat u een plan heeft bedacht, moet u stoppen met het toevoegen van het saldo van uw creditcard – dit is tenminste van toepassing als u een saldo overdraagt ​​naar de volgende maand.

Stap 2: Controleer uw kredietscore.

De volgende stap is het controleren van uw kredietscore. Meestal worden mensen met een hoge credit score door crediteuren en geldschieters geclassificeerd als kredietnemers met een laag risico. Als u een lage score heeft, wordt u een lener met een hoog risico. Je moet weten waar je in past, want dat zal je strategie bepalen wanneer je bij de vierde stap komt. Om ervoor te zorgen dat de zaken in uw voordeel werken, moet u een hoge kredietwaardigheid hebben.

Stap 3: Bekijk andere creditcards.

De derde stap is om je onderzoek te doen. Controleer de andere creditcardmaatschappijen om te zien hoe uw creditcardrente zich verhoudt tot die van hen. Als u merkt dat een kaart wordt aangeboden met een lagere rente, let dan op deze kaarten. Volgens een studie van JDPower.com maken sommige mensen de fout om prioriteit te geven aan het beloningsprogramma van hun kaart. Hoewel hier niets mis mee is, kost het u misschien onnodig vanwege de hoge rente. Als u de beloningen op de kaart niet kunt maximaliseren, bent u misschien beter af met een kaart die een lage rente biedt zonder enige beloning. Doe je onderzoek zodat je weet welke andere opties je hebt op het gebied van je kaart.

Wilt u een American Express Nederland creditcard aanvragen? Dat kunt u eenvoudig online doen.

Bron: https://zezijnnuts.nl/5-financiele-tips-voor-uw-toekomstige-student/