De voordelen van bitcoin ten opzichte van andere soorten geld

Je zou je kunnen afvragen waarom iemand in de eerste plaats Bitcoin zou willen gebruiken? Is het geld dat we vandaag hebben niet goed genoeg?

Nee, eigenlijk niet. Als je kijkt naar de grondbeginselen van wat bitcoin vertegenwoordigt, is het moeilijk om niet oneens te zijn dat het de toekomst van geld is. Hoewel het jaren – decennia zelfs – kan duren, zal het onvermijdelijk gebeuren.

Opmerking: in crypto-kringen gebruiken ze de term ‘fiat’ wanneer ze het hebben over de valuta van een land. Er zijn veel modewoorden en jargon om te leren in de ‘Cryptoterminoly’ sectie van dit artikel. Je kunt beginnen met traden bij Binance exchange. U kunt altcoin verwachtingen zoals Ripple prijs verwachting online bekijken.

Bitcoin is aantoonbaar schaars.

Daar zijn slechts 21 miljoen bitcoin en dat zal er alleen zijn. Er kan nooit meer zijn. Normaal geld kan worden opgeblazen in de vorm van kwantitatieve versoepeling om het volume te vergroten, maar de waarde te verlagen.

Hoewel schaars, is het gemakkelijk deelbaar.

Eén bitcoin kan in 100 miljoen stukjes worden gesneden en naar believen opnieuw worden gecombineerd. In termen van deelbaarheid wint bitcoin zonder twijfel zowel fiat-valuta’s als goud.

Bitcoin is grenzeloos

U kunt het tegen zeer lage kosten overal ter wereld verzenden. Het beweegt gemakkelijk over de grenzen. Het heeft geen gewicht, geur of fysiek lichaam. Het is vandaag de enige vorm van geld die op afstand kan worden verplaatst zonder een derde partij te vertrouwen.

Bitcoin is duurzaam.

Een Bitcoin bestaat als een grootboekinvoer, ondersteund door duizenden computers over de hele wereld. In tien jaar tijd is het nooit gehackt en kan het nooit frauduleus worden gedupliceerd.

Bitcoin heeft geen enkel storingspunt.

Er is geen enkel stuk hardware of infrastructuur of geen gebouw waar je die bitcoin van kunt vernietigen. Er is geen enkele persoon of organisatie waarvan bitcoin afhankelijk is om te functioneren.

Bitcoin is niet afhankelijk van banken, regeringen of landen om te functioneren.

Bitcoin is vervangbaar.

Elke bitcoin is hetzelfde waard als elke andere en zal dat altijd zijn.