5 financiële tips voor uw toekomstige student

Als je een student hebt die naar de universiteit gaat, hebben ze waarschijnlijk visioenen van vrijheid en de goede tijden die komen, zwevend in hun hoofd. En nu alle opwinding van de eerste dag van het herfstsemester nadert, is het waarschijnlijk het laatste waar ze aan denken hoe ze met hun financiën zullen omgaan tijdens al het plezier.

Als je je toekomstige student enkele tips kunt geven, is dit een goed moment om te gaan zitten en een kort gesprek te hebben dat hun financiële toekomst kan beïnvloeden. Hieronder staan er een paar om u op weg te helpen.

Financieel advies voor nieuwe studenten

Creditcards zijn voor noodgevallen. Als uw student met een creditcard naar de universiteit gaat, moet u hem eraan herinneren dat dit niet gelijk is aan contant geld en alleen in noodsituaties mag worden gebruikt. Veel studenten verlaten de school al met een lening voor studieleningen – moedig hen aan om daar niet verder aan toe te voegen.

Betaal op tijd een creditcard saldo af. Als uw student tijdens de universiteit actief zijn creditcard gebruikt, moedig hem dan aan om zijn maandelijkse saldo op tijd en volledig af te betalen om te voorkomen dat hij rente betaalt. Het bespaart op de lange termijn geld en helpt bij het opbouwen van positieve vaardigheden op het gebied van financieel beheer. Nog geen creditcard op zak? Misschien is de n26 creditcard wel wat voor u. Ga hier voor meer credit card aanbiedingen.

Betaal op tijd rekeningen. Terwijl sommige studenten tijdens de universiteit misschien geen rekeningen hoeven te betalen, hebben anderen wel studieleningen, autoverzekeringen, mobiele telefoonrekeningen en nog veel meer. Benadruk het belang van het op tijd betalen van rekeningen aan je student om een goede kredietwaardigheid te krijgen geschiedenis.

Kijk rond voor een betaalrekening. Als uw student zijn eerste betaalrekening opzet voordat hij naar de universiteit gaat, moedig hem dan aan om rond te kijken. Zoek naar instellingen die accounts aanbieden met lage of geen kosten, geen minimumsaldo en speciale aanbiedingen voor studenten.

OPSLAAN. Hoe eerder uw student begint te sparen, hoe beter. Moedig hen aan om de gewoonte te bevorderen om, indien mogelijk, kleine hoeveelheden geld op te bergen. Wanneer zich onderweg een noodsituatie of een onvoorziene situatie voordoet, zullen ze blij zijn dat ze uw advies hebben opgevolgd.